Demokrati i Amerika (Bind #1) Alexis de Tocqueville

ISBN:

Published:

Hardcover

485 pages


Description

Demokrati i Amerika (Bind #1)  by  Alexis de Tocqueville

Demokrati i Amerika (Bind #1) by Alexis de Tocqueville
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 485 pages | ISBN: | 7.60 Mb

Alexis de Tocqueville (1805-59) skrev denne idé- og demokratihistoriske klassiker efter en et-årig rejse rundt i USA mellem 1831-32 som udsendt af den franske regering i det ærinde at undersøge det amerikanske fængselsvæsen. Han endte i stedet med atMoreAlexis de Tocqueville (1805-59) skrev denne idé- og demokratihistoriske klassiker efter en et-årig rejse rundt i USA mellem 1831-32 som udsendt af den franske regering i det ærinde at undersøge det amerikanske fængselsvæsen.

Han endte i stedet med at undersøge hele det amerikanske samfund og ikke mindst det spirende amerikanske demokrati, som Tocqueville forudså var, hvad det gamle aristokratiske Europa havde i vente.Tocqueville interesserede sig især for lighedens indvirken på demokratiets udformning. I sin tænkning satte han de politiske frihedsrettigheder over alt andet og frygtede, at borgere i alt for lighedsorienterede samfund – som han opfattede Amerika som værende på den tid – kom til at sætte økonomisk og konkret lighed over den politiske frihed med ligegyldighed og passivitet til følge.

Han afviste ikke demokratiet, men var dybt skeptisk over for den demokratiske fare for flertalstyranni og populisme. En af de centrale indsigter i DEMOKRATI I AMERIKA er, at demokrati ikke kun skal studeres i de politiske institutioner, men lige så meget i vaner og skikke. Det er den demokratiske livsform, som både interesserer, fascinerer og anfægter Tocqueville.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Demokrati i Amerika (Bind #1)":


jamesengland.eu

©2014-2015 | DMCA | Contact us